Jul 25 2009

La ce bun atâția oameni ?

Category: CommonIuliana @ 19:42

Cei ce mă citesc știu că am cel puțin un comentator care ridică în slăvi specia umană, lucru care desigur pe mine mă scoate din sărite. Pentru că pe mine, deși sunt membru al acestei specii, specia umană de cele mai multe ori mă dezgustă. Și deși sunt conștientă că exista oameni deosebiți, i-aș accepta ca pierderi colaterale numai să dispară această complet această specie.

Consider că specia noastră este una din cele mai de căcat din câte există. Deși dotați cu rațiune ne încăpățânam precum Păcală să ne tăiem craca pe care stăm. Mă refer desigur la faptul că ne distrugem încet, dar sigur planeta în goana oarbă, după bani si putere, fără să realizăm că ea ne-a dat viață și tot ea, dacă  nu o îngrijim ne-o poate lua.

Pe 20 iulie 2009 s-au împlinit 40 de ani de la primul pas al omului pe Lună. Deși ne omorâm Pământul,  timp de 40 de ani nu am găsit o modalitate de a exploata și această planetă, Luna, de a construi o stație care să susțină viața pe lună. 40 de ani  în care s-au luat premii Nobel, 40 de ani în care Mensa și-a mărit lista de genii, 40 de ani de … nimic.  La ce bun atâția oameni, dacă de 40 de ani încoace suntem încă blocați pe o singură planetă?

În 1901 s-a oferit primul premiu Nobel în medicină. De atunci încă n-am reușit să decodăm genomul uman, n-am reușit să găsim un leac pentru SIDA sau cancer și nici măcar un amârăt de vaccin serios contra gripei. La ce bun atâția oameni?

În 1672 a fost inventată prima mașină. Au trecut 447 de ani și încă cele mai folosite mașini sunt cele bazate pe combustibili petrolieri. De ce? De ce când mă duc să cumpăr o mașina am de ales numai între una pe benzină sau una pe motorină? Și mai nou electrica, dar astea nu se găsesc oriunde.

Nu reușim să împiedicam violențele, violurile, abuzurile asupra copiilor, corupția. Aproape 20% din polpulația planetei trăiește într-o sărăcie lucie.(adică un individ trăiește cu aproximativ 1$ pe zi). Da, procentul e mai mic decât acum doi ani, dar înca nu este destul de mic. Avem genii care suferă în mizerie și care ar putea să ridice omenirea pe noi culmi tehnologice, dar fie mor, fie își pierd geniul pentru că nu li se oferă o șănsă să se dezvolte corespunzător capacității lor.

Suntem 6,773,374,334 de oameni pe planetă și numai atâta putem? Atunci, serios, la ce bun atâția oameni?

Tags:

One Response to “La ce bun atâția oameni ?”

Leave a Reply