Dec 18 2013

Aia cu hoața

Category: Wild thoughtsseaqxx @ 10:11

Vorbeam ieri cu perechea despre ceva întâmplat la o firmă din Iași. O anumită incompetentă a fost dată afară de la o firmă de IT (da știu … nu prea sunt dați oameni afară în IT) și a plecat cu laptopul de serviciu sub braț, refuzând pur și simplu să îl predea, când i s-a cerut. Fiind printre primii angajați s-a trecut cu vederea semnării unui contract de predare sau dare în folosință sau ce naiba se semnează pentru așa ceva (nici eu nu îmi amintesc să fi semnat la nici o firmă la care am lucrat așa ceva, dar nah) și probabil incompetenta a vrut să profite de asta. Și i-a ieșit. Aparent firma intenționează să o raporteze la poliție și în mod normal pentru furt se face închisoare. În mod normal. Dar pentru că vorbim de România aici, cel mai probabil incompetenta în cauză va returna laptopul, iar firma își va retrage reclamația. Și aici e marea greșeală. Femeia asta nu numai că a furat, dar a făcut-o pe față. A făcut-o cu știință, vointă și cel mai probabil intenție. Deci premeditare. Pentru că nu cred că s-a trezit în dimineața aia și s-a decis că dacă tot e ultima zi de lucru să fure și ea un laptop. Nu a fost o greșeală ce a făcut.

Femeia asta ar trebui să facă pușcarie măcar vreo 30 de zile sau muncă în folosul comunității. Dupa 30 de zile în vestă verde, măturând prin oraș alături de scursurile societății o să învețe să aprecieze domeniul în care a activat până acum. Undeva în educația ei cineva a greșit și a uitat să îi spună că într-o societate civilizată furtul nu este acceptat. Iar dacă ea nu va plăti pentru ce a făcut, nu va conștientiza asta în veci și uite așa ne ducem la vale.

Noi românii avem niște vorbe de duh referitoare la hoție. Una este “Hoțul neprins e negustor cinstit”. Dacă firma renunță la plângere, e ca și cum totul nu s-a întâmplat. O alta este “Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou”. Dacă incompetenta asta va ajuge politician, a? Ce fel de politician va fi?

Exact genul de politician pe care îl merităm.

2 Responses to “Aia cu hoața”

  1. Paul @ iLikeIasi.ro says:

    Trebe facut un endorsment pe linkedin pentru hotie :)))
    Ana-Maria also knows about… ciordeala pe fata =))

  2. seaqxx says:

    E nasol ca nu o poti endorsa decat daca o adaugi in lista de contacte. :)

Leave a Reply