Dec 17 2011

Cum să îti reglezi oglinzile mașinii

Category: Wild thoughtsseaqxx @ 16:11

Figurile 2 și 5 prezintă modul cum am fost învățați în școală să ne reglăm oglinzile mașinii. Figurile 1 și 4 prezintă modul cum ar trebui să fie reglate, după părerea celor de la Society of Automotive Engineers (SAE).

Noi le-am reglat deja așa și deocamdată singura problemă este cea de adaptare la noul mod percepere a traficului și eu și Cezar fiind obișnuiți cu oglinzile reglate în modul tipic. Voi ce părere aveți?

Dacă vreți mai multe informații despre asta aruncați un ochi pe Lifehacker.

Tags:

2 Responses to “Cum să îti reglezi oglinzile mașinii”

  1. Andrei Dumbrava says:

    oglinzile se regleaza astfel incat sa vezi laterala masinii pentru a avea si o evaluarea ochiometrica a distantei fata de ceea ce inconsjoara masina. Ca altfel o sa te trezesti cu surprize la depasiri si la incadrari in parcare. Mai ales la inceput, cand nu stii masina

    SAE s-a gandit la crearea unui camp vizual cat mai mare, fara a beneficia in schimb de un reper de masurare a distantelor intre obiecte. Dupa ce te-ai obisnuit cu o anumita masina, e mai eficienta metoda lor. Dar pana nu stii sa te incadrezi bine spatio-temporal, metoda lor reprezinta o sursa de risc ;)

  2. bluecyclon says:

    Dupa 17 ani de soferie pot sa spun ca nici o fotografie nu este buna.Parerea mea……Oglinda din fotografia nr.3 trebuie reglata a.i. marginea de jos a lunetei sa fie in partea de jos a oglinzii, deoarece risti sa vezi ocupantii din spate si sa-ti distraga atentia.
    Oglinzile laterale le reglez sa se vada un pic(foarte putin) din masina pe care o conduci pentru a avea un reper de distanta si pentru a avea o vizibilitate mare in momentul cand te depaseste o masina, mai ales pentru gogomanul care se crede regele soselelor si face depasiri imprudente din spate.In majoritatea cazurilor, vina pica pe cel care e depasit, chiar daca acesta a semnalizat primul intentia de depasire(nu are cum dovedi….), si bineinteles s-a asigurat.

Leave a Reply