• Wild thoughts 17.12.2011

  Figurile 2 și 5 prezintă modul cum am fost învățați în școală să ne reglăm oglinzile mașinii. Figurile 1 și 4 prezintă modul cum ar trebui să fie reglate, după părerea celor de la Society of Automotive Engineers (SAE).

  Noi le-am reglat deja așa și deocamdată singura problemă este cea de adaptare la noul mod percepere a traficului și eu și Cezar fiind obișnuiți cu oglinzile reglate în modul tipic. Voi ce părere aveți?

  Dacă vreți mai multe informații despre asta aruncați un ochi pe Lifehacker.

  Posted by seaqxx @ 16:11

  Tags:

 • 2 Responses

  • oglinzile se regleaza astfel incat sa vezi laterala masinii pentru a avea si o evaluarea ochiometrica a distantei fata de ceea ce inconsjoara masina. Ca altfel o sa te trezesti cu surprize la depasiri si la incadrari in parcare. Mai ales la inceput, cand nu stii masina

   SAE s-a gandit la crearea unui camp vizual cat mai mare, fara a beneficia in schimb de un reper de masurare a distantelor intre obiecte. Dupa ce te-ai obisnuit cu o anumita masina, e mai eficienta metoda lor. Dar pana nu stii sa te incadrezi bine spatio-temporal, metoda lor reprezinta o sursa de risc ;)

  • Dupa 17 ani de soferie pot sa spun ca nici o fotografie nu este buna.Parerea mea……Oglinda din fotografia nr.3 trebuie reglata a.i. marginea de jos a lunetei sa fie in partea de jos a oglinzii, deoarece risti sa vezi ocupantii din spate si sa-ti distraga atentia.
   Oglinzile laterale le reglez sa se vada un pic(foarte putin) din masina pe care o conduci pentru a avea un reper de distanta si pentru a avea o vizibilitate mare in momentul cand te depaseste o masina, mai ales pentru gogomanul care se crede regele soselelor si face depasiri imprudente din spate.In majoritatea cazurilor, vina pica pe cel care e depasit, chiar daca acesta a semnalizat primul intentia de depasire(nu are cum dovedi….), si bineinteles s-a asigurat.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>